Kuulumisia Eveliina Haviselta

Kausi aloitettiin Tampereella 17.3. Winter cupin osakilpailulla. Radalle lähti aika räjähdysherkkä hevonen ja vaihdot muistuttivatkin enemmän nyrkkeily-potkuja kuin puhtaita vaihtoja. Niistä ja jännittyneisyydestä huolimatta voitimme luokkamme. Olimme erittäin tyytyväisiä siihen, että Wellu oli palannut kahdeksan kuukauden kilpailutauon jälkeen näin innoissaan radalle, eikä liiasta energiasta voinut ainakaan sitä moittia.

Tampereelta lähdimme suoraa Anu Korppoon viimeistelytreeniin Ypäjälle ennen siellä järjestettäviä kansainvälisiä kilpailuja. Alku viikosta alkaen Wellu oli epänormaali ratsastaa. Se ei halunnut ollenkaan liikkua eteenpäin ja jännittyi lavoistaan normaalia enemmän. Ensimmäinen päivä kansainvälisissä meni valitettavan huonosti ja suunnittelin jopa radan keskeytystä, sillä tunsin ettei hevonen ollut täysin kunnossa.

Radan jälkeen huomasimme Wellun aristavan voimakkaasti selkää ja pyysimme ammattilaisen paikalle katsomaan satulan tilanteen. Satula painoi suoraa Wellun lapojen päälle ja oli monta kokoa liian leveä hevoselle. Saimme kuitenkin nopeaa avun ja satulaongelma saatiin korjattua paksulla Mattesin palaromaanilla. Pääsimme starttaamaan kansainvälisten toisten päivän.

Teimme useita muutoksia Wellun varustuksessa hevoselle mukavemmaksi sekä muutimme verryttelytapaa. Saimme huomattavasti paremman perusliikkumisen ja tyytyväisemmän hevosen radalle, joka riitti meille siihen tilanteeseen. Harmittavaa kuitenkin oli, ettemme aikaisemmin olleet huomanneet tätä satulavirhettä ja että se pääsi vaikuttamaan näinkin pitkälle. Emme myöskään päässeet lähellekkään normaalia tulostasoamme tärkeissä kilpailuissa.

Kansainvälisten jälkeen Wellu on ollut paljon notkeampi eikä enää reagoi selkää millään tavalla. Sen ratsastettavuus on mennyt tänä keväänä mukavasti eteenpäin kun aloitimme yhteistyön nykyisen kotivalmentajamme Marit Nurmikin kanssa.

Kauden päätavoitteena kilpailuiden suhteen on tänä vuonna Suomen mestaruudet, johon valmistumme koko ajan pitkällä tähtäimellä. Tavoitteena olisi saada hevonen liikkumaan enemmän ylämäkeen ja energisemmin eteenpäin. Treeneissä hevonen kulkee jo pätkiä haluamassamme mallissa, mutta on vielä pitkä matka siihen, että sen saa radalle asti. Perusliikkuminen pitäisi saada sille tasolle, että pystyisimme suorittamaan loppu kaudesta myös vaativa A -ratoja.

Juniori asioiden lisäksi tänä vuonna on aloitettu myös puolipiruettien ja sarjavaihtojen treenaaminen, joista Wellu on innostunut todella paljon! On mahtava päästä opettelemaan pikku hiljaa myös ihan uusia juttuja ja tehdä itselle vielä tosi vaikeita asioita. Onneksi on tällainen opetusmestari jolla on mahdollisuus opetella asioita eteenpäin!

Mukavaa kevään jatkoa kaikille!